keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Joulujuttuja, taikataikinaa

Joulukuu on iloisesti lähtenyt käyntiin vaikka lunta onkin ollut vähän. Alunperin meidän ei pitänyt joulua ollenkaan laittaa, kun vietämme sen anoppilassa. Jostain se tarve kumpuaa, eikä lapset ainakaan yhtään hanttiin laita ;)

Tänään leivottiin, tosin ei piparkakkuja vaikka niin voisi nopeasti luulla.
Kokeiltiin ensimmäistä kertaa taikataikinaa. Joskus päiväkodissa olen sitä itse muovaillut, mutta kunnon muistikuvia ei ole. Joten harjoittelukierrokseksi voisi kuvailla.

Ensimmäinen satsi pääsi jo uuniin. Taikina oli yllättävän riittoisaa.

Halusin kokeilla pitsikuviointia taikinaan. Pitsiliinoja en löytänyt, mutta kakuissakin käyttämääni pitsimuottia pystyin tähänkin käyttämään. 

Hulluus iski ja pakko oli kokeilla miten käy jos tekeekin vähän paksumpia. Täytin muutaman palan palapelimuotista ja nyt jännityksellä odotan miten uunissa käy. T leipoa ja muovasi skoottereita, Vekara-shamaaneja ja matoja. Uuniin pääty sitten yhdessä pyöritelty tonttu. Sitä koitetaan vielä maalata kunhan se on ensin kuivunut.


Minkälaisia jouluvalmisteluja teillä on tehty? Moni on askarrellut itse joulukalenterin. Nyt jo vähän harmittaa että ostin kaupan suköaakalenterit pojille. Ensi vuonna To do-listalle menee kyllä omatekoinen joulukalenteri!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti