lauantai 10. tammikuuta 2015

Messuja

Käväisin joulukuun alussa Tampereen Mega Outlet-messuilla. Messut eivät vastanneet ihan sitä mitä olin odottanut. Lastenvaatteita ei ollut myynnissä kuin niillä kalleimmilla merkeillä ja kaikki mukana olleet yritykset eivät edes antaneet alennuksia. Sisustustuotteita ei tainnut olla kuin yhdellä näytteilleasettajalla. Hauskasti luki myös järjestäjän sivuilla messujen jälkeen, että "Tamperelainen lifestyle-liike Cotton myi tapahtumassa huippubrändien, kuten Michael Korsin, Marc Jacobsin ja Marlene Birgerin tuotteita pienin alennuksin." Kyllä, todellakin pienin alennuksin. Esimerkiksi MK:n laukusta (ovh yli 300€) saat MEGA OUTLET-messuilla 10% alennuksen. Tuossa hinnassa tuollainen alennus ei ole kovin tuntuva ja nyt sentään messujen nimen mukaan kyseessä oli jätti alennusmyynnit. Pah. Mielestäni outlet hinta tarkoittaa -40% ja siitä eteenpäin. Ja kun kyse on megamaisista alennusmyynneistä mielestäni tuo -40% ei ole riittävä. Minun päässäni se pyörii enemmänkin tuolla -70% hujakoilla. Meitä ihmisiä manipuloidaan ostamaan pienilläkin alennuksilla hullun kiilto silmissä tuollaisella harjaan johtavalla mainonnalla.

Voit siis päätellä yllä olevasta teksistä, että hienoinen pettymys oli. Matkaan tarttui kuitenkin torkkupeitto ja tytölle sadevaatteet ensi syksyä varten.

Tapahtumassa positiivista oli iloiset myyjät, jotka eivät kuitenkaan tuputtaneet mitään. Ehkä noin puolet mukana olleista yrityksistä oli myös tajunnut tämän tapahtuman idean ja heillä oli kaikki -50%. Onhan sekin jo hyvä alennusprosentti. Saita suomalainen toki toivoo enemmän ;)

Kevääksi on suunniteltu uutta Mega Outlet-tapahtumaa. Tampereen Messujen sivuilta luin, että se järjestään sunnuntaina 22.3.2015. Vaikka viime kerta olikin pettymys, olen menossa uudelle kierrokselle tuolloin. Järjestäjä sai paljon palautetta ja varmasti niistä on otettu nyt vaari ja tapahtuma vastaa minunkin odotuksiani paremmin ensi kerralla.

Samalla bongasin Tampereen Messujen sivuilta, että helmikuun puolessa välissä siellä on Asta-messujen (rakentajamessut) yhtaikaa Sisustus 2015 - Sisustamisen ja somistamisen tapahtuma. Näillekin on siis ehdottomasti mentävä!

Minuun on iskenyt messukärpänen. Vaikken pidäkään ihmispaljoudesta, messut vetävät minua puoleensa.
Onko täällä muita innokkaita messuilla kävijöitä? Kävitkö kenties outlet-tapahtumassa tai oletko menossa keväällä järjestettäviin?

2 kommenttia:

  1. Mä tykkään käydä kans messuilla ja täällä Turussa on myös ensi kuussa asuminen- ja rakentaminenmessut ja huhtikuussa on puutarhamessut jotka kiinnostaa kovasti!

    VastaaPoista
  2. Mää en olekaan puutarhamessuilla käynyt. Pitää kyllä mennä kun tarpeeksi lähellä sellaiset seuraavan kerran on hakemaan vähän inspiraatiota ja ideoita!

    VastaaPoista