keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Kiviä puutarhaan

Hei pitkästä aikaa!
Tänään kävin ammattikorkeakoulun pääsykokeissa, joihin valmistautuminen on vienyt kaiken ajan projekteiltani.
Nyt taas enemmän aikaa panostaa kotiin kun luku-urakka on suoritettu.
Kesä saapui kuin huomaamatta. Onneksi olin istuttanut syksyllä kukkasipuleita ja joitakin monivuotisia kasvejakin näyttää olevan hengissä.
En millään muista näiden tulppaanien nimiä, mutta kauniita ovat. Etupihalle on puhkeamassa kukkaan muunkin värisiä, mutta ottavat vielä tovin aurinkoa ennen paljastumista.

Tänä kesänä on tarkoitus tehdä aitaremontti ulkona. Pihamme on osittain aidattu ja vanha aita on alkanut lahoamaan. Uutta lautaa ja pintaan maalia siis. Pihavaraston takana aita on kokenut suurimmat vauriot ja sieltä puuttuu yksi elementti nyt kokonaan. Sen edestä tarvii raivata kasa kiviä ennen uuden aidan pystyttämistä. Mistään pikkukivistä ei ole kyse ja jonnekin ne on siirrettävä sieltä.


Tällaisen istutusalueen sain niistä aikaiseksi ja vielä on paljon käyttämättä! Ylijäämä laudanpätkistä tein pienen polun siihen ja rikkinäinen ruukku pääsi myös roskiksen sijaan sinne. 
Mitä kukkia sinne? Siinä vasta pulma. Omasta pihasta löytyi jotain siirrettävää ja tuliaisiksi sain siskoltani jotain kivikkokasveja Helsingistä.


Krysanteemin hain lähikaupasta kannon päälle notkumaan.


Tarkoitus olisi tuonne rikkinäiseen rukkuun istuttaa jotain runsaskasvuista, joka ikään kuin valuisi sieltä. Joitain maanpeittokasveja tarvii myös hankkia.

Joko teidän pihoissanne on kesän suunnitelmat valmiina?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti