sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Huurretut tuikkukipot

Sain ystävältäni helpon ohjeen kauniiden tuikkukippojen tekoon. Näistä tuli onneksi kauniit niin kehtasi laittaa ristiäisissä pöytäänkin. Edustivat hienosti valoisaan aikanakin, mutta kuten kaikki muutkin kynttilät, illan hämärtyessä olivat entistä kauniimmat.

Tässä teillekin tämä ohje. Vielä ehtii jouluksi :)

Tarvikkeet:
Karkeaa merisuolaa
Vettä
Laseja (tai muita astioita, joita haluat huurruttaa)


Laita lasin pohjalle 2-3cm suolaa. Kaada päälle vettä vain sen verran, että suola juuri ja juuri peittyy.
Anna suolan kasvaa lämpöisessä ainakin pari kolme päivää.
Suola vaatii lämpöä kasvaakseen, takan reunuksella joudutat kasvua. Jos sinulla et ole takkaa, myös lämpökynttilä lämmittää.


Oma lasini oli tuollaisen normaalin juomalasin kokoinen ja suola nousi jo v ylikin kolmessa päivässä takan reunalla. Ylitse nousu ei haittaa, minusta näytti vain kauniilta.






Suolaa voi myös värjätä elintarvikeväreillä eri väristä huurretta halutessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti