keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Ristiäiskakku

Ristiäisistä on nyt jo muutama viikko aikaa, josko kerkiäisi jo hieman kirjoittelemaan kuulumisia.

Innostuin helmikuussa tekemään muotokakkuja, joten olihan ristiäisiinkin tehtävä.
En ollut ennen helmikuuta kauheasti kakkuja tehnyt minkäänlaisia, mutta kolme täyttävän poikani toive oli saada Salama McQueen-kakku. Päätin yrittää ja se onnistuikin yllättävän hyvin. Siitä se innostus sitten lähti.

Ristiäisiin halusin vaaleanpunaista ja jotain muutakin tyttömäistä kakkuun. Löysin kinuskikissan sivuilta ohjeet pitsikakkuun ja sellaisen päätin tehdä. Varsinaisestihan tämä kakku ei ole muotokakku, mutta ei myöskään ihan perinteinen.
Työtarvikkeita minulta puuttui ja ne ovat Suomessa älyttömissä hinnoissa. Olenkin varsin ahkera Ebayn käyttäjä ;) Sieltä tilasin perhos- ja pitsimuotit.
Kakku onnistui kohtuu hyvin. Sitä kehuttiin, mutta kyllähän oma silmä löytää ja näkee vain ja ainoastaan kaikki virheet ja epäonnistumiset. Maku oli kuitenkin hyvä ja ulkonäkö omaankin silmään tyydyttävä.



Täytteinä kakussa oli suklaamousse sekä mansikan paloilla paranneltu mansikkavaahto. Ja nam, olihan se hyvää.

Seuraava kakkuprojekti onkin jo mietinnässä. Lupasin tehdä meille jouluksi jouluisen kakun. Menemme aatoksi äidilleni, jonne tulee myös mummini ja siskoni poikansa kanssa. Vielä en ole kerennyt etsimään inspiraatiota, johan tässä alkaa kohta tulla kiire!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti